30 Aralık 2010 Perşembe

Şehriyeli Vitamin Çorbası

Şehriyeli  Vitamin Çorbası :
Malzemeler :
Yarım su bardağı  şehriye (istediğiniz cins)
7 bardak et suyu, tavuk suyu  yada normal su
1  havuç
2 çorba kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
(eğer salça kullanmayacaksanız, 1 çorba kaşığı unu 1 yumurta ile kaynayan sudanda 1 kepçe ekleyerek iyice çırpıp, sehriyeleri koyduğunuz aşamada yavaş yavaş çorbaya eklerseniz daha lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz)
1  soğan
1 adet yeşil biber
1 limon
2 çorba kaşığı tereyağ
(Et suyu yada tavuksuyu kullanacaksanız daha fazla yağ ilave etmeyin)
Maydanoz (yada bezelye)
2 diş sarımsak
Kekik, nane, karabiber ve tuz
Hazırlanışı :
Tereyağını çorba tenceresinde eritiyoruz. 4´e böldüğümüz soğan ve sarımsağı yağda hafif soteliyoruz.Dilimlediğimiz havuçları ve biberide ekleyerek 1-2 dakika kavuruyoruz.Domates salçasını, et yada tavuk suyunu eğer yoksa normal suyu 7 bardak olarak ekleyip, havuçlar pişene kadar yaklaşık 15 dk. kaynatıyoruz. Elde ettiğimiz bu suyu süzerek kenara alıyoruz.(Yani sadece suyu kullanacağız-Bu yöntem hiçbirşey yemek istemeyen hastalar içindir-Ancak dileyen içindekileride kullanabilir, ayrıca ince ince ayırdığınız bir su bardağı kadar  et yada tavuk etide kullanabilirsiniz)
Süzdüğümuz suya şehriyelerimizi ekleyerek 15 dk. şehriyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.Ocağı kısıyoruz ve kapatmadan 1-2 dk. önce ince kıydığımız yarım su bardagı kadar maydanoz yada pişmis bezelyelerimizi ve 1 limonun suyunu ekliyoruz.
Nane, kekik karabiber ve tuzunuda ayarlayıp 1 dakika karıstırarak ocağı kapatıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder