26 Ocak 2011 Çarşamba

Curry Soslu Mantarlı Tavuk


Curry Soslu Mantarlı Tavuk
4 Kişilik
Malzemeler :
6 Adet  Tavuk budu
6 adet Mantar
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı curry
1 çay kaşığı kekik
Karabiber Tuz
Hazırlanışı :
Tavuk butlarını kemiklerinden ayırarak kuşbaşı doğruyoruz.Kemikleri tencerede 2 su bardağı suyla haşlayarak süzüyoruz ve böylece 1 bardak tavuk suyu elde ediyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı, ince doğradığımız mantar ve biberle birlikte, zeytinyağında soteliyoruz.Tavuklar tam pişmeden ocağı kapatıyoruz.
Un ve tereyağımızı tavaya alıp, unun rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.Tavuk suyumuzu ekleyip 5 dakika pişiriyoruz.Sütümüzüde ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Sos koyulaşmaya başlayınca curry, kekik, karabiber koyup pişirmeye devam ediyoruz.Son olarak hafif sotelediğimiz tavuk, mantar ve biber karışımını sosa ekleyip birlikte 5 dakika kadar karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.Tuzunu kontrol edip ekleyerek ocağı kapatıyoruz.
Curry soslu mantarlı tavuğu, şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapabilir ve üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder