27 Ocak 2011 Perşembe

Fırında Peynirli Muz Tatlısı


Fırında Peynirli Muz Tatlısı
4 kişilik
Malzemeler :
4 muz
1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) yada zeytinyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri yada toz şeker (isteğe bağlı)
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Antep fıstığı yada  ceviz içi (isteğe bağlı)
Tarçın
Hazırlanışı :
Muzlarımızı soyup iki ucundan düzleştirmek için kesiyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz.Tereyağını yada dilerseniz zeytinyağını  muzların üzerine sürüyoruz.
180 derecelik önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika muzların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp muzların üzerini kesiyoruz.Kaşar peyniri rendesi yada tatlılar için kullanılan eritme peynirlerinden, her muz için 2 çorba kaşığına denk gelecek şekilde muzların içine yerleştiriyoruz ve şeker serpiyoruz.10 dakika kadar daha peynirler eriyene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince servis tabaklarına alıyoruz.Antep fıstığı yada ceviz ve istenirse tarçın serperek ılık servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder