5 Ocak 2011 Çarşamba

Fırında Peynirli Pırasa

Fırında Peynirli Pırasa 
Malzemeler :
1kg pırasa  (ince doğranmış)
1 kuru soğan (ince ve küp küp doğranmış)
1 havuç  (rendelenmiş)
3 diş sarımsak ince doğranmış
4 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım bardak süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı nane
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Kıydığımız soğanımızı zeytinyağı ve tereyağ karışımında 2 dakika soteliyoruz.(Yağları ısıtılmış tavaya koyun ve tavayı kısık ateşte ısıtın. Yağları koyduğunuzda orta ateşe getirin)
Soğanlarımızın rengi değişmeye başlayınca sarımsaklarımızı, ince kıydığımız pırasalarımızı ve havuçlarımızı ekliyoruz.5 dakika birlikte sürekli çevirerek kızartıyoruz. Ateşi kısıp 5 dakika daha çevirerek kızartmaya devam ediyoruz. Sebzeler yumuşayınca tuz, karabiber ve nanemizi ekliyoruz, bir kez karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Geniş, cam bir kasede yumurtaları,sütü ve unu iyice çırpıyoruz.Sıcaklığı geçmis olan pırasalı harcımızı bu karışıma ilave edip 1-2 kere karıştırıyoruz. Yağladığımız cam fırın kabına döküp üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplıyoruz.200 dereceli fırında 20-30 dakika kontrol ederek ve peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder