24 Ocak 2011 Pazartesi

Fırında Sebzeli Levrek



Fırında Sebzeli Levrek
4 Kişilik
Malzemeler :
1 büyük levrek  (yaklaşık 1kg) yada 4 adet küçük levrek
2 orta boy patates (ince dilimlenmiş)
1 orta boy kuru soğan
1 limonun suyu
2 adet kırmızı yada yeşil biber
1 çay bardağı maydanoz (isteğe bağlı)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Patates ve soğanımızı soyup yıkıyoruz.Biberlerle birlikte, ince dilimler halinde doğrayarak fırın tepsimize alıyoruz.Limon suyumuzun yarısını,1çay kaşığı kadar tuz  ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
180 derecede önceden ısıttğımız fırında 15 dk pişiriyoruz.
Temizlenmiş, yıkanmış ve 1 çay kaşığı tuzla ovulmuş levreklerimizi 15 dakika sonra fırındaki sebzelerin üzerine koyup her levreğin üzerine  1 çorba kaşığı zeytinyağı ve kalan limon suyunu gezdiriyoruz.
Yaklaşık 30-40 dakika levrekleri pişiriyoruz.
Pişme süresini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Ancak pişerken, birkaç defa tepsideki sudan levreklerin üzerine kaşıkla gezdirirseniz, hem balıkların kurumasını engellemiş hemde lezzetini arttırmış olursunuz.

Pişmeye yakın üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz serpiyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder