20 Ocak 2011 Perşembe

Ispanaklı ve Peynirli Volovan


Fransızlar´ın, içini çeşitli malzemelerle doldurup (tuzlu yada tatlı) servis ettikleri bir çeşit içi boş hamurdur volovan.
1783 ile 1833 yılları arasında yaşamıs olan, Marie-Antoine Cáreme isimli pasta ve yemek ustası bir şef tarafından bulunmuş olan bu sunum şekli, bugün hala sahibinin adını yaşatmaktadır.
Kimbilir belki sizlerde, mutfak maceralarınız sırasında keşfedeceklerinizle tarihe adınızı yazdırabilirisiniz J neden olmasın?
Volovan için milföy hamuru kullanabilirsiniz.Milföy hamurunu evde hazırlayabileceğiniz gibi hazırda satın alabilirsiniz.Bugün artık birçok markette değisik form ve yağ ölçülerinde milföyler bulmak kolaylaşmıştır.Temel olarak evde hazırlanması daha çok zaman aldığından, içine kullanacağınız harç malzemesine odaklanarak, hazır milföy hamuru kullanmanızı öneriyorum.Hatta hiç zamanınız yoksa hazır satılan Volovan´lardanda kullanabilirsiniz.
Milföyler yağlı hamurlardan oldukları için, kullanacağınız iç malzemelerinde yağı mümkün olduğunca az kullanmaya dikkat ederek,günlük menülerden daha çok,davet sofralarınızın yada servislerinizin görünümünü daha cazip ve şık bir hale getirmek için kullanabilirsiniz.
Dilediğiniz formlarda hazırlayacağınız volovanları isteğiniz harçlarla doldurabilirsiniz.
Volovan-Ispanaklı ve Peynirli :
Malzemeler :                  
6 kişilik :
12 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
İç Harç İçin :
2 su bardağı kadar ıspanak (küçük parçalar halinde koparılmış)
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 kuru soğan (ince kıyılmış)
Yarım çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı  :
Milföy hamurlarımızı hafif un serptiğimiz tezgah üzerine koyalım.Bir bardak yardımıyla 12 tane yuvarlak çıkaralım.6 tanesi taban olmak üzere geri kalan 6 adet yuvarlaktan daha küçük bir bardak ile resimdeki gibi halkalar keselim.

Taban hamurlarının üzerine yerleştirelim.Taban hamurlarının kabarmaması için çatalla delikler açalım.Yumurta sarısını halkaların üzerlerine sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında milföyler kızarıp kabarana kadar pişirelim.

İç Harç İçin :
1 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.Soğanlar renk değiştirince ıspanakları ekliyoruz.3-4 dakika birlikte kavuruyoruz.Maydanoz,tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hazırladığımız volovanlarımızı bu harçla dolduruyoruz ve üzerlerine kaşar peyniri serpiyoruz. Üst kısmını 180 derecede ısıttığımız fırında 5 dakika kadar peynirler eriyip kızarana kadar bekletiyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder