19 Ocak 2011 Çarşamba

Somon Salatası


Somon Salatası

Malzemeler :

4 kişilik

150gr somon füme (yaklaşık 4 fileto)
8 adet minik patates yada 2 büyük patates (haşlanmış ve kesilmiş)
1 adet taze soğanın beyaz kısmı yada kırmızı soğan
1 adet Marul
1 su bardağı taze ıspanağın ince küçük yaprakları (semizotuda kullanabilirsiniz)
Yarım limonun suyu
1çorba kaşığı balzamik sirke
3 çorba kaşığı elma suyu
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Dilerseniz meyve dilimleri ve keçi peyniri kullanabilirsiniz
1 çay bardağı kırılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
Karabiber tuz

Hazırlanışı :

Patateslerimizi haşlıyoruz ve soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilediğimiz büyüklükte kesip cam bir salata kasesine alıyoruz.Taze soğanın beyaz kısmını yada kırmızı soğanımızı istediğimiz büyüklükte ve şekilde kesip kaseye ekliyoruz.Marulu, –mümkünse- bıçak kullanmadan elimizle kopararak ilave ediyoruz.(Bıçak kullanmadan yapacağınız salatalar ve doğrayacağınız bütün sebze ve meyveler vitamin açısından daha zengin olacaktır.Ağaç bıçakta tercih edebilirsiniz.)

Ispanaklarımızı yada semizotlarımızıda aynı şekilde salataya ekledikten sonra, somon fümelerimizi arkalı önlü sadece birkaç saniye ızgarada pişiriyoruz.Pişirmedende ilave edebilirsiniz (Benim tavsiyem pişirmemenizdir ancak damak tadınız füme balığa alışkın değilse böyle deneyebilirsiniz)

Son olarak limon suyu, zeytinyağı,  ve elma suyumuzu karıştırarak hazırladığımız sosu salatamıza döküyoruz.Balzamik sirke isteğe göre kullanıyoruz.Ceviz, karabiber (mümkünse taze çekilmis) ve çok az tuz eklediğimiz salatamızı bekletmeden servis ediyoruz.

Somon füme ile hazırlayacağınız salataları, peynir, yumurta, domates,meyve dilimleri,  yada değisik malzemeleri ekleyip çıkararak damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder