18 Ocak 2011 Salı

Yoğurtlu Kuzu Kavurma


Yoğurtlu Kuzu Kavurma
6 Kişilik
Malzemeler :
500gr Kuzu (Kuşbaşı doğranmış)
12 adet arpacık soğan yada 1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz
Yoğurt Sos İçin :
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)
1 çay bardağı dereotu yada maydanoz (ince doğranmış)
Tuz
Hazırlanışı :
2 çorba kaşığı zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Kuzu etlerimizi kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişiriyoruz.Kapağı açıyoruz ve kısık ateşte 15 dakika kadar,arpacık soğanlar, limon suyu ve salça ile birlikte kavuruyoruz.Etlerimiz nar gibi kızardığında tuz ve kekiğimizi ekleyip karıştırıyoruz, ocağı kapatıyoruz.
Yoğurt sosumuz için, yoğurdumuzu tuz ve sarımsak ile 1 dakika çırpıyoruz.Dereotu yada maydanozu ekleyip 1 dakika daha çırptıktan sonra dilerseniz etlerin üzerine yada yanlarında sos kabıyla birlikte servis ediyoruz.
Kuzu kavurmanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız,2 çorba kaşığı zeytinyağı,3 çorba kaşığı limon, 1 çorba kaşığı kekik ve ince kıyılmış bir kuru soğanı iyice karıştırın ve bu sosu cam bir kaba koyarak etleri bu kap içerisinde, -ağzı kapalı olarak- buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Daha sonra sosu süzüp etleri pişirin.Kavurma aşamasında sosu ve salçayı ekleyip etler nar gibi olana kadar kavurun.Tuzu en son ekleyin. Serviste soğan isteğe bağlıdır.Yoğurt sosunu üzerine dökecekseniz, malzemelerde bulunan 1 çorba kaşığı  domates salçasını 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurup yoğurt sosunun üzerine dökebilirsiniz.Kuzu kavurmanızı şehriyeli pilav, diyet patates kızartması, salata ve pide ile servis edebilirsiniz.  
Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder