16 Şubat 2011 Çarşamba

Ananaslı Karides Şiş


Ananaslı Karides Şiş  
4 kişilik                                        
Malzemeler :                   
4 dilim ananas (kalın ve kareler halinde doğranmış)
4 çorba kaşığı  zeytinyağı
4 çorba kaşığı  limon suyu
2 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)
Çöp şişler
Tuz
Hazırlanışı :
Haşlanmış karideslerimizi kuruluyoruz.Limon suyu, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu  karıştırıp karideslerimizi bu sosun içerisinde dinlenmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat beklettiğimiz karideslerimizi çöp şişlere bir sıra karides bir sıra ananas dilimi olacak şekilde diziyoruz.Kalan sosu atmıyoruz.
Izgarayı yada genişçe bir tavayı ısıtıyoruz.Kalan sosu tavaya ekliyoruz.Çöp karideslerimizi tavada yada ızgarada arkalı önlü 5 dakika çevirerek kızartıyoruz.Servis tabağına alıp üzerine dilerseniz limon dökebilirsiniz.
Karides şişlerinizi balık yemeklerinden önce aperatif olarak sunabilirsiniz.Ananas yerine elma dilimleri kullanıp, arpacık soğan ve renkli biberlerlede deneyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder