8 Şubat 2011 Salı

Fırında Kıymalı Pırasa


www.benimyemekkitabim.com

4 kişilik                              
Malzemeler:

3 dal pırasa (ince doğranmış)
1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
1 havuç (ince doğranmış) 
 200 gr kıyma
 Yarım su bardağı süt
 2 Yumurta
 2 çorba kaşığı  un
 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
 5 çorba kaşığı  zeytinyağı
 Tuz karabiber

Hazırlanışı:
2 çorba kaşığı zeytinyağında, soğanları ve pırasaları 4-5 dakika kavurun.

Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Yarısını kenara ayırarak kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu çekene kadar kavurup, tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapatın.
Kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağında, unu kavurun.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar sütü ilave ederek karıştırın.Hafif koyulaşmaya başladığında ocağı kapatın.
Sıcaklığı geçince 2 yumurtayı çırparak karışıma ekleyin.

Kıymalı pırasayı cam bir fırın kabına alın.Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Ayırdığınız, kavrulmuş pırasa ve soğanları sosun üzerine koyun ve kaşar peyniri rendesini serpin. 

200 derecede önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyip nar gibi olana kadar kızartın.
Kıymalı pırasayı sossuz sadece kaşar peyniri kullanarak da yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder