9 Şubat 2011 Çarşamba

Pideli Köfte


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com

Bursa´nın meşhur İskender kebabına alternatif olarak ortaya çıktığı söylenen Pideli Köftenin, İskender kebabından farklı olan yanı köfteyle yapılıyor olmasıdır.
Bursa´da birçok restaurantta tadına bakabileceğiniz bu yemeği, evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Malzemeler :
6 kişilik                                                     
300 gr dana kıyma (orta yağlı ve döş kısmından)
300 gr kuzu kıyma
1 adet büyük kuru soğan (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı domates salçası (Yarım bardak suyla inceltilmiş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağ
Pide
Kimyon, kekik, karabiber tuz
(1´er çay kaşığı ideal olmakla birlikte baharatların oranını isteğe göre ayarlayabilirsiniz)

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :
Kıymaları, soğanı, baharatları ve tuzu yoğurma kabına alın.Bütün malzemeyi bütünleşene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun. Streç filmle üzerini örterek buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Dinlenmiş köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak düzleştirin.
Evinizde varsa ızgarayı, yoksa düz bir tavayı ısıtın.Zeytinyağıyla tavayı yağlayın.Yüksek ateşte köftelerinizi önce arkalı ve önlü 1-2 dakika pişirdikten sonra ateşi kısın.(Böylece köftenin suyu içinde kalarak kurumayacaktır)

Kısık ateşte köfteler pişerken pidelerinizi yer varsa ızgarada köftelerin yanında, yoksa başka bir tavada ısıtın.Servis tabaklarına pideleri küçük kareler halinde keserek yerleştirin. Pişen köfteleri pidelerin üzerine koyun.
Başka bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Pişen sosu köftelerin üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.Ayrıca mevsimindeyse domates ve közlenmiş biberde kullanabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

4 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşemmmmm....çok güzel bir lezzet :)

Funda dedi ki...

Tesekkurler :) kesinlikle

Adsız dedi ki...

Bir şey sormak istiyorum.Hem pideli köftede hem iskenderde en sevdiğim o salçalı yağlı sosudur ama sadece tağ ve salçanın kavrulmasından oluşmuyor sanırım daha sulu ve sanki biraz baharat var gibi (iskenderdeki özellikle) tarifini biliyormusun...pinar

Funda dedi ki...

Sevgili Pinar, ozellikle yazin yapacaksan olgunlasmis domates rendesini pisirerek bir sos hazirlayabilirsin.Kis aylari için salça kullanmani ve tarifte oldugu gibi suyla inceltmeni tavsiye ediyorum.Kullanacagin su miktarini salçanin kivamina gore ayarlayabilirsin.Içine baharat katmak istersen ozellikle kekik ve karabiber yakisacaktir. Iskender kebabi ve salçali sos kullanilan kebaplarda genellikle tereyag yakilarak sos hazirlaniyor ancak hiçbir yagi yakarak kullanmani tavsiye etmiyorum.Ayrica sosun pistigi tencere, kullanilan yag ve hatta ateste lezzeti etkileyebiliyor.Dolayisiyla kebapçilarda yapilan sosun aynisini yapmak ev sartlarinda mumkun olamayabilir.Yine de kullanacagin malzemelerdeki ozellikle tereyagdaki kaliteye dikkat edersen ve sostaki su-salça-yag oranini yapacagin olçuye gore ayarlarsan istedigine yakin sonuçlar elde edebilecegini dusunuyorum.Sevgiler...

Yorum Gönder