4 Şubat 2011 Cuma

Sebzeli Noodle


 
Noodle            
Noodle, Çin eriştesi diyebileceğimiz, pirinç unu yada normal unlardan yapılan ve çoğunlukla yumurtalı olan bir çeşit makarnadır.Aslında başka kelime bulamadığım için makarna diyorum, çünkü aslında Noodle makarnadan biraz farklı. Uzakdoğu mutfağında sıklıkla tüketilen Noodle makarnadan çok daha ince ve çok çeşitli unlardan üretiliyor ve bu özelliğinden dolayı çokta çabuk pişiyor.Makarnanın suyunu çektirerek pişirenler için ideal bir seçenek sanırım.

İtalyanların buluşu sanılan makarnanın, Çinden geldiğini artık çoğumuz biliyoruz.Yinede makarnayı şekilden şekile sokarak yüzlerce  çesit yemeğini geliştiren İtalyanlara´da saygı duymak lazım.Nerden geldiği nereye gittiği o kadar önemli değil aslında, sevgiyle pişirilip dostça paylaşıldığı sürece.
Çok çeşitli malzeme seçenekleriyle pişirilebilen Noodle için bugün sebzeli bir tarif veriyorum.Umarım beğenirsiniz.
Sebzeli Noodle
4 kişilik                                        
Malzemeler :                   
Yarım paket noodle
2 bardak sıcak su
1 adet havuç (istediğiniz şekilde ancak ince doğranmış)
4 adet küçük mısır turşusu yada 1 çay bardağı mısır tanesi
4 küçük brokoli parçası (isteğe bağlı)
4 adet mantar (isteğe bağlı –ince doğranmış)
3 adet taze soğan (ince doğranmış)
Biber ( birkaç renk birarada kullanabilirsiniz)
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
4 çorba kaşığı  zeytinyağı
3 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limonun suyu
Susam Zencefil
Bu tarif için tuz önermiyorum dileyen kullanabilir
Hazırlanışı :
Genişçe bir tavaya zeytinyağımizi alıyoruz.(mümkünse vok tava kullanın)Havuç ve sarımsağımızı 1 dakika soteliyoruz.Biberlerimizi ekliyoruz karıştırarak kavurmaya devam edip,mantar ve brokoliyi  ilave ediyoruz.Sebzelerin yarı pişmiş olmasını tavsiye etmekle birlikte damak zevkinize göre daha çokta pişirebilirsiniz.Sotelenmis sebzelerin üzerine 2 bardak sıcak suyu ve Noodle makarnamızı ekliyoruz.Noodle pişmeye başlayınca biraz karıştırıyoruz.İsterseniz Noodle makarnayı paketteki tarife göre pişirip sebzelere böylede ekleyebilirsiniz.(ilk defa pişiriyorsanız bu yöntem daha kolay olabilir)
Noodle suyunu çekince, soya sosuyla limon suyunu ekliyoruz.Bu aşamada dilerseniz susam ve zencefil ilave edebilirsiniz.(Acı soslardanda faydalanmak mümkün)Son olarak mısır turşularını yada mısırları ekleyip karıştırıyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder