1 Şubat 2011 Salı

Yumurta Dolması İkramları

Yumurta Dolması İkramları
Bugün sizlere, yumurtayı doldurarak hazırlayacağınız ikramlar hakkında birkaç öneride bulunacağım.Hem kolay hem hemde eğlenceli olduğunu düşündüğüm bu ikramlar için vereceğim malzeme listesi tamamen isteğe bağlıdır.Sevdiğiniz malzemelerle istediğiniz şekillerde hazırlayacağınız yumurta dolmalarınızı açık büfe ikramlarınızda, davetlerinizde ve günlük yemeklerinizde rahatlıkla sunabilirsiniz.
Malzemeler :
İstediğiniz sayıda yumurta (haşlanmış)
Krem peynir çeşitleri
Peynir rendesi (istediğiniz peynirler olabilir)
Havuç rendesi (zeytinyağında sotelenmiş)
Maydanoz, dereotu ve taze soğan (ince kıyılmış)
Siyah ve yeşil zeytin
Mısır taneleri
Bezelye
Ton balığı
Karides
Turşu
Sarımsak (ince doğranmış)
Mayonez yada hardal
Baharatlar (kekik, nane, fesleğen,karabiber,pulbiber tatlı toz biber)
Tuz
Zeytinyağı
(Bu malzemelere istediklerinizi ekleyebilirsiniz)
Örnek olarak bu tarifi veriyorum

Peynirli Baykuşlar :
Malzemeler :
4 kişilik
4 yumurta haşlanmış ve soyulmuş
4 çorba kaşığı krem peynir
4 çorba kaşığı dereotu yada maydanoz (ince doğranmış)
1 havuç
3-4 adet yeşil yada siyah zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı :
Haşlanmış yumurtalarımızın sivri olan üst kısmından şapka olacak şekilde kesiyoruz.Yumurta sarısını çıkarıyoruz ve cam bir kaseye alıyoruz.Havuç ve zeytinler hariç bütün malzemeleri ekliyoruz ve hepsini karıştırarak hazırladığımız iç harcımızla yumurtanın içini dolduruyoruz.Biraz fazla koyarak taşan iç harcın üzerine kestiğimiz şapkayı oturtuyoruz.Zeytinden gözler keserek harcın dışarıdan gözüken kısmına yapıştırıyoruz.Havucu dilimleyerek ayaklar ve burun yapıyoruz.

Aynı iç harçla yada farklı seçimlerle resimdeki gibi mantarlar ve civcivler  hazırlayabilirsiniz. Domatesle şapka ,mayonezle mantarların beyaz beneklerini yapıyoruz.Yeşil çim olarak bezelye kullanabileceğiniz gibi maydanoz  ve marul yapraklarıda olabilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder