28 Mart 2011 Pazartesi

Etli Brüksel Lahanası


Etli Brüksel Lahanası  
4 kişilik                                        
Malzemeler :                   
300 gr brüksel lahanası
300 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (çok ince doğranmış ve ezilmiş)  
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım  limonun suyu
1 tatlı kaşığı  karabiber 
1 tatlı kaşığı  kekik (isteğe bağlı)
 Tuz

Hazırlanışı :
Brüksel lahanalarını en dıştaki 1-2 yaprağını soyarak yıkıyoruz.1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kaynatıyoruz ve bu suda sadece 2-3 dakika haşlıyoruz.Ocağı kapatıyoruz.Kapağını kapalı tutarak kendi buharında bekletiyoruz.(Fazla haşlarsanız, içerisinde bulunan kansere karşı faydalı  maddeleride azaltmış olursunuz.)

Zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerimizi kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişiriyoruz.Kapağı açarak soğanları ekliyoruz. 5 dakika kavuruyoruz. Sarımsakları, 2´ye kestiğimiz brüksel lahanalarını ve limon suyunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.Etlerimiz yumuşadığında tuz, karabiber ve istenirse kekik ekleyip karıştırarak ocağı kapatıyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder