30 Mart 2011 Çarşamba

Havuç Çorbası


Havuç Çorbası
6 Kişilik
Malzemeler :
6 havuç (ince ve küp küp doğranmış)
1 küçük boy kuru soğan (ince  doğranmış)
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı et suyu  (yada sebze suyu )
2 su bardağı portakal suyu 
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı beyaz biber yoksa karabiber
Tuz
Üzerine koymak için :  (isteğe bağlı)
Kızarmış ekmek yada maydanoz
1 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı :
Tencereye zeytinyağı, ince kıydığımız soğan ve havucu alıp kavuruyoruz.Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca et suyunu, (yada sebze suyu) portakal suyunu ve yıkadığımız mercimeği ekliyoruz. Kısık ateşte arada karıştırarak 30 dakika kadar pişiriyoruz.Son olarak limon suyu, beyaz biber ve tuzunu ilave ediyoruz.Kontrol ederek ve tadına bakarak pişme süresini ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.
Ilıklaşan çorbamızı el blenderiyle karıştırıyoruz.Dilerseniz kremayla yada maydanoz ve kızarmış ekmekle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder