15 Mart 2011 Salı

Portakal Suyunda Ekşi Soslu Tavuk Kanadı


Portakal Suyunda Ekşi Soslu Tavuk Kanadı     
4 kişilik                                        
Malzemeler :                   
1 kilo tavuk kanadı (ayıklanıp temizlenmiş)  
2 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
Yarım çay bardağı portakal suyu
Marine etmek için :
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber (tercihen taze çekilmis)
2 çorba kaşığı soya sosu yada nar ekşisi (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı bal

Tuz

(Eğer acılı isteniyorsa marine malzemelerine 2 çay kaşığı pulbiber ilave edin)

Tuz
Hazırlanışı :
Tavuk kanatlarını yıkıyoruz.Marine için, bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Tavuk kanatlarını bu sos içinde yoğurarak buzdolabında ağzı kapalı şekilde 1 gün dinlendiriyoruz
Ertesi gün pişireceğimiz zaman cam bir fırın tepsisine diziyoruz.Sarımsakları ve portakal suyunu üzerlerine gezdiriyoruz.
200 derecede ısıttığımız fırında kanatlar nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat kontrol ederek pişiriyoruz.
Tavuk kanatlarını, fırında patates ve sebzelerle ayrıca pilav ve salata çeşitleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Mihriban dedi ki...

Degisik bir marine tarifi,denemek lazim...
Ellerine saglik olsun :)

Funda dedi ki...

Tesekkur ederim afiyet olsun :)

Yorum Gönder