22 Mart 2011 Salı

Sağlıklı Sebze Kızartması


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekitabim.com

Bahar geldi kime dokunduysam diyet yapıyor.Onun için bugün sizlerle yapımı son derece kolay ve sağlıklı bir sebze kızartması tarifi paylaşıyorum.
Çoğumuzun evde sıklıkla yaptığı bu tip tarifler bilmeyenler içinde özellikle yağı azaltmak üzere bir fırsat olacaktır.Kullanacağınız yağ miktarını ve limon suyunu ölçülerdeki gibi ayarlarsanız, yağda kızaran sebzelere göre çok daha sağlıklı ve istediğiniz kıvamda kızartmalar elde edeceksiniz. 
Aşağıdaki karışıma mevsimindeyse renkli biber çeşitleri de ilave edebilirsiniz.

Malzemeler :
4 Kişilik
20 adet minik patates (1´er cm kalınlığında doğranmış)(Patatesleri çok iyi yıkarsanız ve  üzerindeki fazlalıkları temizlerseniz soymanıza gerek yoktur)
4 adet orta boy havuç (ince dilimlenmiş)
1 adet küçük kuru soğan (ince dilimlenmiş)
3 çorba kasığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Tuz, kekik sumak
Yoğurt sosu için :
1 su bardağı light yoğurt
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
1 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz yada dereotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
Patatesleri, havuçları ve soğanı yıkayıp kuruluyoruz.Patatesleri 1´er cm kalınlığında, havuçları olabildiğince ince doğruyoruz.Soğanları ince halka şeklinde doğruyoruz.Cam bir fırın kabının yarısına patates diğer yarısına havuçları alıyoruz.Soğan ve sarımsakları üzerlerine serpiyoruz.3 çorba kaşığı zeytinyağımızı, limon suyumuzu, ve tuzumuzu koyup hafifçe karıştırıyoruz. 200 derecelik fırının üst katında 30 dakika arada kontrol edip çevirerek pişiriyoruz.Pişmeden 5 dakika önce üzerine kekik serpip karıştırıyoruz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Yoğurt sos için :
Yoğurdumuzu tuz ve sarımsakla birlikte 2 dakika karıştırıyoruz.Maydanoz yada dereotunuda ekleyip 1 dakika daha karıştırdıktan sonra patateslerin üzerine döküyoruz.Dilerseniz sumak serperek servis yapabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder