23 Mart 2011 Çarşamba

Salçalı ve Acılı Tavuk Kanadı



Salçalı ve Acılı Tavuk Kanadı 
4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
1 kilo tavuk kanadı (ayıklanıp temizlenmiş)  
Marine için :

2 yemek kaşığı domates salçası (2 çorba kaşığı suyla inceltilmiş)
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı karabiber (tercihen taze çekilmis)
1,5 çorba kaşığı pulbiber (daha acılı isteniyorsa miktar arttırılabilir)

1 çorba kaşığı kekik (isteğe bağlı)

 Tuz
Hazırlanışı :
Tavuk kanatlarını yıkıyoruz.Marine için, salçalar hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Tavuk kanatlarını bu sos içinde yoğurarak buzdolabında ağzı kapalı şekilde 1 gün dinlendiriyoruz
Ertesi gün pişireceğimiz zaman cam bir fırın tepsisine diziyoruz.
200 derecede ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz.Çıkartıp salçalarını ekliyoruz ve iyice karıştırıp tekrar fırına koyuyoruz.Kanatlar nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika daha kontrol ederek pişiriyoruz.
Tavuk kanatlarını, haşlanmış patates ve sebzelerle ayrıca bulgur pilavı  ve salata çeşitleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder