19 Mart 2011 Cumartesi

Yorgunluk için Yararlı ve Zararlı Besinler


Yorgunluk  için Yararlı  Besinler 
  • ne iyi bir kahvaltı ile başlamalısınız
  • Yediğiniz besinlerin kalitesine dikkat etmelisiniz
  • Et ürünlerini tüketirken yanında mutlaka bol limonlu ve yeşil salata yemelisiniz
  • Meyve yemeyi ihmal etmeyin

Canlandıran besinler :
  • Yoğurt
  • Patates
  • Muz
  • Avokado
  • Balık
  • Kiwi
  • Zeytin
  • Bezelye
  • Pirinç
  • Yeşil çay
  • Turp
  • rmızı Pancar
  • Ayva
 Yorgunluk için ayrıca ;
B,E, C ve A vitaminleri alınmalıdır
(az alınır yada alınmazsa yorgunluğa yol açar)
B vitamini grubu (B6,B11 ve B12 ) için;
Muz,Ispanak, Bal, Patates, Tavuk, Hindi, Meyve suyu, Karpuz , Baklagiller, Balık, Süt, Yoğurt  ve Peynir yemelisiniz
E vitamin için;
Zeytinyağı, Ayçiçek ve Mısırözü yağları, Somon, Badem, Fıstık ezmesi ve Ton balığı
C vitamin için,
Brokoli, Portakal,Yeşil biber ve Çilek yenmelidir
Minerallerden;
 Demir : Balık, Kırmızı et, Kabuklu yemisler, Kuru üzüm Pekmez
 Bakır : Balık, Yapraklı sebzeler, Mantar, Bezelye, Fındık, Ceviz Çavdar
Magnezyum :ndık, Fıstık, Ceviz, Badem,Soya fasulyesi Tam tahıllı ekmek   ve Koyu yeşil sebzeler alınmalıdır
(eksikliği vücudun gücünü kaybettirir)

Yorgunluk veren Besinler
  • Hazır yemekler
  • Hayvansal yağlar
  • Asitli içecekler
  • Sakatat
  • Limonata
  • Kahve
  • Sığır eti
  • Bol şekerli tatlılardan ve
  • Alkol´dan uzak durmalısınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder