1 Nisan 2011 Cuma

Elmalı Kek


Elmalı Kek
6 Kişilik
Malzemeler :
1,5 su bardağı un
1 su bardağı kahverengi toz şeker (yoksa beyazda olur)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı  zeytinyağı
1,5 su bardağı elma (rendelenmiş)
Yarım su bardağı  ceviz (kalın kırılmış)
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
1 Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :
Cam ve genişçe bir kasede, toz şekerle zeytinyağını 5 dakika tel çırpıcıyla çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz ve vanilyayı başka bir cam kaseye eleyerek karıştırıyoruz.
Bu karışımı, cam kasedeki sıvı karışıma tekrar eleyerek döküyoruz. Sadece birkaç kez ve çok yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.Elma, limon rendesi ve cevizi ekliyoruz.Tahta bir kaşıkla 2-3 kez daha karıştırıyoruz
Yağladığımız fırın kabına (cam kullanmanızı öneriyorum) yada kek kalıbına karışımı döküp, 175 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.(ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 30 dakika sonra  pişip pişmediğini kontrol edin)
Pişen keki 20 dakika soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder