26 Nisan 2011 Salı

Fırında Sebzeli Barbun


Fırında Sebzeli Barbun
2 Kişilik
Malzemeler :
500 gr Barbunya balığı (temizlenmiş)
6-8 adet minik patates
4 adet arpacık soğan (isteğe bağlı) mevsimindeyse taze soğanda kullanabilirsiniz
Yarım limonun suyu
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çay bardağı maydanoz (ince doğranmış)
1 çay bardağı yeşil zeytin
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Patates ve soğanlarımızı soyup yıkıyoruz.Patatesleri 2´ye keserek soğanlarla birlikte fırın tepsimize alıyoruz. 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağını üzerlerine gezdiriyoruz.
180 derecede önceden ısıttığımız fırında 15 dk pişiriyoruz.
Tepsiyi fırında çıkartıp, temizlenmiş ve yıkanmış barbunları, ince doğranmış 2 diş sarımsak, maydanoz ve 1 çay kaşığı tuzla ovarak fırın tepsimize alıyoruz.
Yeşil zeytinleri barbunların yanına koyuyoruz.Sızma zeytinyağı ve limon suyunu üzerlerine gezdiriyoruz.Kekik serpiyoruz.
Yaklaşık 20 dakika daha barbunlarla birlikte pişiriyoruz.
Pişme süresini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Ancak pişerken, birkaç defa tepsideki sudan barbunların üzerine kaşıkla gezdirirseniz, hem balıkların kurumasını engellemiş hemde lezzetini arttırmış olursunuz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder