6 Nisan 2011 Çarşamba

Peynir Soslu Mantar



Peynir Soslu  Mantar

4 Kişilik

Malzemeler :


1kg. Mantar

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yada eriyebilen başka bir peynir

1 çorba kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı sıcak su

 Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz


Hazırlanışı :

Seçtigimiz mantar çeşidini iyice yıkayıp kuruluyoruz.
                                                   
Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tavaya koyuyoruz ve mantarları ekliyoruz. Mantarların her iki tarafını suyunu çekene kadar 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Zeytinyağının kalan yarısını diğer ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Peynir rendesi ve sıcak suyu ekliyoruz.Peynirler eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Karabiberini ekliyoruz ve karıştırarak servis tabağına aldığımız mantarların üzerine döküyoruz.

Özellikle et sote yada ana yemeklerden önce garnitür olarak servis edebileceğiniz gibi böylecede servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık, çok güzel görünüyor.mantar olarak ne kulladınız acaba?

Funda dedi ki...

Tesekkur ederim.Burdaki mantar çesidi Ispanya´nin Asturias bolgesindeki bir tur.Siz herhangi bir mantar tipiyle yapabilirsiniz.Peynir olarakta eriyebilen herhangi bir tip tercih edebilirsiniz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

türkiyede kayın mantarı deniyor,bir tür kültür mantarı.ona benzettim sizin kullandığınızı.ayrıca yanıt için de teşekkürler, sevgiler..

Funda dedi ki...

Herzaman beklerim rica ederim ne demek =)

Yorum Gönder