21 Nisan 2011 Perşembe

Tavuklu Ve Alfredo Soslu Fettuccine Makarna


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com

Tavuklu Ve Alfredo Soslu Fettuccine Makarna
Alfredo sosu, 1914 yılında romalı  şef Alfredo di Lelio tarafından  "Alfredo alla Scrofa" isimli restaurantında  bulunmuş.Alfredo, bu sosla yaptığı yemeğin sunumuyla büyük beğeni kazanarak yemeğe adını vermiş ve italyan mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden  olmuştur.
Sos, orijinalinde tereyağ ve parmesan peyniri ile yapılırken günümüz mutfağında sarımsak, maydanoz deniz ürünleri ve tavuk gibi eklemelerle zenginleştirilmiştir.
Fettucini makarnanınızı sadece Alfredo sosla sunabileceğiniz gibi kızarmış tavuk göğsüyle de servis yapabilirsiniz.
Malzemeler :
4 kişilik :
500 gr. Fettuccine makarna (geniş,beyaz ve kara buğday  unu karışımlı ve genellikle yumurtalı  bir çesit makarnadır)
2 tavuk göğsü (kemik ve derisi temizlenmiş)
1 kuru soğan (ince doğranmış) (isteğe bağlı)
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik, karabiber (tercihen taze çekilmiş)
Yarım limonun suyu
Tuz
Alfredo Sos için :
4 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
100 ml yemeklik krema
2 çorba kaşığı  tereyağ
1 su bardağı  parmesan peyniri (rendelenmiş)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 çay kaşığı karabiber (tercihen taze çekilmiş)
Tuz
Not : Kremalı soslarda tereyağ, domatesli soslarda zeytinyağı kullanılmakla birlikte, tereyağ kullanmak istemiyorsanız zeytinyağı da tercih edebilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırlanışı :
Tavuk göğüs  etlerini yıkayıp sularını süzüyoruz.(Dilerseniz ince kesebilirsiniz) 4 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kekik ve tuzla karıştırıp -ağzı kapalı olarak- buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Zeytinyağında soğanımızı 5 dakika soteliyoruz.Tavuklarımızı ilave ediyoruz. 15 dakika kısık ateşte birlikte soteledikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Makarnamızı içine 1 çorba kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz. 4 çorba kaşığı zeytinyağımızı makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
Sos için tereyağımızı tavaya alıyoruz ve eritiyoruz, ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika karıştırıyoruz.Kremamızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.1-2 dakika sonra karabiberi ve parmesan peynirimizi ekliyoruz.Kısık ateşte 1-2 dakika, sos  koyulaşana kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Servis için, fettuccine  makarnamızı isterseniz Alfredo sosla karıştırıp servis tabağına koyabileceğiniz gibi, üzerine kesilmis tavuk parçaları yerleştirerek sosu öylece de dökebilirsiniz.
Son olarak maydanoz serperek  servis yapıyoruz.Dilerseniz kuru maydanozu zeytinyağıyla karıştırıp sosun üzerine gezdirebilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis

© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

1 yorum:

Funda dedi ki...

Hi Ines, I want to thank you for your interest. We managed to make Alfredo sauce again today, and we rembembered about your grandfather.

Thank you for this information you provided to us about the history of the sauce.

I hope one day I have an opportunity to taste this sauce and fettucine having a delicious dinner at your restaurant in Rome.

See you again. With love, best regards...

Yorum Gönder