10 Mayıs 2011 Salı

Enginarlı Spaghetti


Enginarlı Spaghetti      
Malzemeler :
4-6 kişilik :
500gr. Spaghetti yada herhangi bir çubuk makarna
400 gr. Enginar kalbi yada enginar (temizlenip doğranmış)
1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
Maydanoz istediğiniz kadar (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı +4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Karabiber tuz
Hazırlanışı :
Makarnamızı içine 1 çorba  kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz. 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.

Sos için yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtılmış tavaya alıyoruz.Enginar ve soğanları 10 dakika soteliyoruz. Sarımsakları ilave edip 5 dakika daha karıştırıyoruz.Limon suyu, karabiber ve tuzunu ekliyoruz.Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip ocağı kapatıyoruz.
Sosu makarnanın üzerine döküp karıştırıyoruz. Maydanoz serpiyoruz ve bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun

2 yorum:

Mihriban dedi ki...

Su enginari bir turlu tadamadim gitti,geçenlerde aldim bir turlu yapmaya cesaret edemeden çope gitti.Attigim için kendimden utaniyorum :(
Ellerine saglik olsun canim,
sevgiler...

Funda dedi ki...

Enginari mutlaka denemelisin Mihriban´cim, uzulme birdahakine daha dikkatli olacagina eminim canim.Sevgiler bendende

Yorum Gönder