24 Mayıs 2011 Salı

Kaşarlı Köfte

Kaşarlı Köfte   
6 kişilik                                       
Malzemeler :                  
300 gr dana kıyma (orta yağlı ve döş kısmından)
300 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan (çok ince kesilmiş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim bayat ekmek (ıslatılıp suyu sıkılmış)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1´er çay kaşığı kekik,karabiber tuz
Hazırlanışı :
Kıymaları, soğanı, ekmeği, baharatları ve tuzumuzu yoğurma kabına alıyoruz.Bütün malzemeyi bütünleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğuruyoruz.Kaşar peynirini ilave edip 5 dakika daha yoğuruyoruz. Dilerseniz kaşar peynirini köfteleri yaparken içine de koyabilirsiniz.
Nemli bir bezle üzerini örterek serin bir yerde en az 2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayarak düzleştiriyoruz.
Evinizde varsa ızgarayı, yoksa düz bir tavayı ısıtıyoruz.1 çorba kaşığı zeytinyağının yarısıyla tavayı yağlıyoruz.(Diğer yarısınıda tavada yağ bitince ekleyin)Yüksek ateşte köftelerimizi önce arkalı ve önlü 1-2 dakika pişirdikten sonra ateşi kısıyoruz.(Böylece köftenin suyu içinde kalarak kurumayacaktır)Kısık ateşte köfteler pişirip servis tabaklarına  koyuyoruz.Ayrıca mevsimindeyse domates ve közlenmis biberde kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder