4 Mayıs 2011 Çarşamba

Mantarlı Krep


Mantarlı Krep
4-6 kişilik :

Malzemeler :
Krep için :
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Mantarlı harç için :
1 su bardağı mantar (ince doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber  tuz
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
Cam ve genişçe bir kasede yumurtaları 5 dakika mikserle ya da tel çırpıcıyla çırpıyoruz.Süt, su, un ve tuz ekleyerek 3 dakika daha çırpıyoruz.
Yağladığımız ve kızdırdığımız tavaya (herbir krep için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır) yarım çorba kepçesi harçtan yayarak döküyoruz.Alt kısmı hafif kızarınca çeviriyoruz ve 2 tarafıda pişince açık bir kaba alıyoruz.

Mantarlı harcı hazırlamak için, 5 çorba kaşığı  zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.  Soğanlarımızı ve mantarlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
Soğan ve mantar iyice kavrulduktan sonra, domates salçamızı ekliyoruz.Birlikte 5 dakika daha kavuruyoruz.
Son olarak maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz kreplerimize mantarlı harçtan koyarak sarıyoruz.Kaşar peynirini üzerlerine döküyoruz.
180 derecelik önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder