23 Haziran 2011 Perşembe

Fırında Yumurtalı Kabak


Fırında Yumurtalı Kabak
4 Kişilik   
Malzemeler :
3 yeşil kabak  (ince doğranmış)
2 domates (ince ve küp küp doğranmış)
1 kuru soğan (ince ve küp küp doğranmış)
2 diş sarımsak ince doğranmış
4 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım bardak süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz karabiber
Hazırlanışı :
Kıydığımız soğanımızı zeytinyağında 2 dakika soteliyoruz.(Yağı ısıtılmış tavaya koyun ve tavayı kısık ateşte ısıtın. Yağı koyduğunuzda orta ateşe getirin)
Soğanlarımızın rengi değişmeye başlayınca sarımsaklarımızı, ince doğranmış kabaklarımızı ve domateslerimizi ekliyoruz. 2 dakika birlikte sürekli çevirerek kızartıyoruz. Ateşi kısıp 3 dakika daha çevirerek kızartmaya devam ediyoruz. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ekliyoruz, bir kez karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
Geniş, cam bir kasede yumurtaları, sütü ve unu iyice çırpıyoruz.Sıcaklığı geçmis olan kabaklı harcımızı bu karışıma ilave edip 1 kere karıştırıyoruz. Yağladığımız cam fırın kabına döküp üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplıyoruz. 200 dereceli fırında 20-30 dakika kontrol ederek ve peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

canım çok güzel gorunuyor,daha kahvaltı bıle yapmadım bu yemegı gorunce iyice acıktım,ellerıne sağlık

Funda dedi ki...

Tesekkur ederim Zeymuran :) sevgiler

Yorum Gönder