12 Temmuz 2012 Perşembe

Yumurtalı Fasulye Kavurması

© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Yumurtalı Fasulye Kavurması            
Bugün sizlerle, hem soğuk hem de sıcak servis yapabileceğiniz oldukça kolay hazırlanan ve özellikle sıcak yaz günlerinde akşam yemeklerini hafif yiyenler için bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi garnitür gibi de kullanabilirsiniz ancak bana sorarsanız protein ve vitaminler açısından yeterince zengin olan yumurtalı fasulye kavurmasını rahatlıkla ana yemek gibi servis yapabilirsiniz.
4 kişilik                                       
Malzemeler :              
500 gr taze fasulye (ince doğranmış)
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 yumurta
3 diş sarımsak (ince doğranmış) 
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :
Fasulyelerin uç kısımlarını kesip varsa kılçıklarını ayıklayın.Yıkayın ve ince doğrayın.

© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Tencereyi kısık ateşte ısıtıp zeytinyağını ekleyin.Doğranmış soğanları zeytinyağında 10 dakika çevirerek kavurun.Fasulyeleri ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın.Kavurma işlemine, kısık ateşte ve arada karıştırarak yaklaşık yarım saat devam edin.
Sarımsakları ilave ederek onlarında iyice kavrulmalarını sağlayın.

Fasulyeler piştikten sonra yumurtaları çırpın ve tencereye ilave edip 1-2 kez karıştırın. Yumurtalarda pişince tuzunu ilave edin ve ocağı kapatın
Sıcak yada soğuk olarak yemeklerden önce iştah açıcı olarak kullanabileceğiniz gibi garnitür olarak tercih edebilir ve ana yemek gibi servis yapabilirsiniz.

© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun
 Funda Yüce Gomez Solis
© 2012 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

severek yaparım ellerine sağlık sevgiler

Funda dedi ki...

Tesekkur ederim sevgiler benden de =)

Yorum Gönder