5 Şubat 2013 Salı

İspanyol Karidesi ve Limonlu Pilav

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com


Bugün sizlerle, İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden olan karides ile Türk sofralarının demirbaşı sayılan pirinç pilavını birleştirerek hazırladığım bir yemeğin tarifini paylaşmak istiyorum.Siz yemeğinizi yaparken istediğiniz bir karides ve pirinç türünü kullanabilirsiniz.
Temel olarak karides, pirinç ve limon kullanacağınız bu tarifi mevsime uygun yeşil salata malzemeleriyle de destekleyebilirsiniz.
Hazırlanması kolay olan bu yemek, karides seven misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bir alternatif olabilir.
4 kişilik
Malzemeler :
Karidesler için :
500 gr. karides
1 litre su
1 çorba kaşığı tuz
1 limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan (yarım ay şeklince ince doğranmış)
1 kırmızı soğan (ince ve küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı maydanoz (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı elma sirkesi
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Limonlu Pilav için :
1 su bardağı pirinç (jasmin)
1+1/4  su bardağı su
Yarım limonun suyu
4 çorba kasığı tel şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay kasığı tuz
1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker
© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 
Hazırlanışı :
Şehriyeleri zeytinyağında renkleri hafif sararana kadar kızartın.Yarım saat ılık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp süzerek  şehriyelere ekleyin.2 dakika tahta bir kaşıkla çevirerek tuz, toz şeker ve limon suyunu ekleyin.1-2 kere karıştırıp suyunu koyun.3-4 dakika orta ateşte, sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatıp, kapakla pilav arasına kağıt mutfak havlusu yerleştirerek yaklaşık 15-20 dakika demlendirin.
Karidesleri hazırlamak için, 1lt. suya yarım limonu sıkın ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyip kaynatın.Karidesleri ekleyip 2-3 dakika haşlayın. Süzgeç yardımıyla tabağa alıp tavayı hazırlayana kadar bekletin.
Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Karidesleri  bu tavada 2 dakika kızartın. Limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha pişirip bir tabağa alın.
Yarım ay doğradığınız soğanları aynı tavada 1-2 dk.soteleyin.Pilavı servis tabağına alın ve karidesleri üzerine dizin.Kızarmış soğan ve ayrı bir yerde hazırladığınız soğan, maydanoz, elma sirkesi, zeytinyağı  ve tuz karışımını karideslerin üzerine gezdirin.
 
© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 
Afiyet Olsun
 
Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder