21 Mart 2013 Perşembe

Ispanaklı Örgü Çörek

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabım.com



4-6 kişilik:

Malzemeler :

Hamur için :

600 gr elenmiş tam buğday unu
10 gr. instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
300 ml. ılık su
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Harç için :

300 gr taze ıspanak (yıkanmış)
200 gr (1 su bardağı) rendelenmiş kaşar peyniri ya da benzer bir peynir çeşidi
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı karabiber  (tercihen taze çekilmiş)
Tuz

Üzerine sürmek için :

1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Susam

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

Unu tezgaha eleyerek koyun ve ortasını açın.Tuz, şeker ve instant kuru mayayı ekleyip karıştırın.Zeytinyağını dökün.

Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Su az gelirse ilave edebilirsiniz ancak ununuzun su çekme kapasitesine göre bunu azar azar yapın.Elde ettiğiniz yumuşak hamuru üstü kapalı olarak ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.

Bu arada iç harcı hazırlayın.

İnce doğradığınız soğanı zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Domates salçasını ilave edip  2 dakika daha pişirin. Ispanakları mümkünse tahta bıçakla yoksa elinizle kopararak karışımına ekleyin.2 dakika kadar daha pişirerek tuz, karabiber ilave edin ve karıştırarak ocağı kapatın.

Mayalanan hamuru, tezgahın üstünü hafifçe unlayarak fırın tepsisi boyunda dikdörtgen olarak açın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kenarlardan bıçak yardımıyla fotoğraftaki gibi kesin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

İlk olarak peynirin yarısını hamurun ortasına yerleştirin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Üzerine soğuyan ıspanaklı harcı ve en üste de yine kalan peyniri koyun.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kestiğiniz parçaları bir sağ bir sol olmak üzere fotoğraftaki gibi üst üste gelecek şekilde örün.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Örme işlemini kalan parçayı alt kısma kıvırarak bitirin.Çöreğinizi dikkatlice fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çörek bu aşamadan sonra da mayalanacağı için fırın tepsisine bunu dikkate alarak yerleştirin.Fırın tepsiniz bu boyuttaki bir çöreği alamayacak kadar küçükse çöreğin malzemesini 2'ye ayırarak  2 küçük çörek yapabilirsiniz.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Son olarak yumurta ve zeytinyağını karıştırıp fırça yardımıyla çöreğin üzerine sürün.Susam serpin ve ılık bir ortamda 20 dakika daha mayalayın. 

180 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



1 yorum:

mihriban emir dedi ki...

Muhtesem gorunuyor canim :)
ellerine saglik olsun...

Yorum Gönder