28 Kasım 2013 Perşembe

Buğdaylı Karides

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabım.com



Buğdaylı Karides

2-4 kişilik :

Malzemeler :

300 gr. buğday
300 gr. karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
200 gr. semizotu (yıkanmış)
1 adet kırmızı soğan
1 adet marulun taze yaprakları
8-10 adet minik domates
1 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Karabiber tuz

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

500 ml. suya yarım limonu sıkın.Bir çorba kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın.Karidesleri ekleyip iki üç dakika haşlayın. Süzgeç yardımıyla tabağa alıp önce kafasını koparın, sonra sırt kısmındaki kabukları ve ayaklarını çıkarıp en sonda arkasında bulunan siyah ipçiği temizleyin.

Buğdayı bir gece önceden yıkayıp suda bekletin.Ertesi gün tekrar yıkayıp sıcak suda haşlayın.Buğday pişince suyunu iyice süzün.

Orta boy bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine buğdayları ekleyip birkaç dakika kavurun.Kavurduğunuz buğdayları geniş bir salata kasesine alın.

Aynı tavada sarmısağı bir dakika kavurun.Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyerek karidesleri üç dakika kadar çevirerek pişirin. Tuzunu ekleyin.

Buğdayları koyduğunuz kaseye kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın, taze marul yapraklarını ekleyin.Semizotu ve cherry domatesleri ikiye keserek ilave edin.Sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Servis tabağına önce buğdaylı salatayı alın ve üzerine karideslerden koyun.Semizotu yapraklarıyla birlikte servis yapabilirsiniz.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder