10 Mart 2014 Pazartesi

Kadayıf Pastası


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabım.com

      
Malzemeler:

8 kişilik:

250 gr. tel kadayıf
70 gr. tereyağ
4 çorba kaşığı kahverengi toz şeker (yoksa beyazda olur)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Krema için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı  pirinç unu
3 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
200 ml. krema
Vanilya ya da 1 limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı  tereyağ

Pastanın üzeri için:

50 gram bitter çikolata
Çilek

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı:

Kadayıfları geniş bir kasede elinizle küçük parçalara ayırın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Büyük bir tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.Kadayıfları ve şekeri ekleyin.Orta ateşte sürekli çevirerek kadayıflar renk değiştirene kadar kızartın.

Cevizleri ilave edip iki dakika daha çevirin ve ocağı kapatarak karışımı soğumaya bırakın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kremayı hazırlamak için bir tencerede süt, nişasta ve unu karıştırın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Nişasta ve un eridiğinde şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Henüz ılık olan karışımdan bir kaseye birkaç kaşık alarak üzerine yumurta sarısını ekleyin ve iyice çırpın.Elde ettiğiniz bu yumurtalı karışımı tekrar tencereye ilave ederek pişirmeye devam edin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Karışım bir süre sonra koyulaşmaya başlayacaktır.Kaynama başladıktan hemen sonra ocağı kapatın ve karıştırmaya devam ederek  ilk sıcaklığının gitmesi için yirmi dakika bekleyin.

Krema, vanilya ya da limon kabuğu rendesi ve tereyağı ekleyerek beş dakika çırpın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına daha önce hazırlamış olduğunuz cevizli kadayıfın bir kısmını yayın.(Pastayı kaç katlı yapmak istiyorsanız kadayıfı ve kremayı ona göre kullanın.Ben üç kat yapmayı tercih ettim)

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kadayıfın üzerine kremanın bir kısmını dökün ve düzeltin.Bu şekilde en altta ve üstte kadayıf olmak üzere bütün katları oluşturun.

Cevizli kadayıf karışımından bir çay bardağı kadarını daha sonra süslemede kullanmak üzere ayırın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kalıbı buzdolabına koyarak en az dört beş saat ancak servis kolaylığı açısından tercihen ertesi güne kadar bekletin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Pastayı süslemek için dilediğiniz bir mevsim meyvesi ve çikolata kullanabilirsiniz.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Bunun için çikolatayı Benmari usulü ya da mikrodalgada eritin. Çeşitli kalıplar kullanarak şekillendirin ve üzerlerine cevizli kadayıf karışımından serpin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Çilekleri ya da kullanacağınız meyveleri dilediğiniz şekillerde kesin ve isterseniz çikolatayla kaplayarak pastanızın süslemesinde kullanın.

Pastanızı hayal gücünüze ve zevkinize göre süsleyerek servis yapın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder