29 Ocak 2015 Perşembe

Cevizli Kurabiye

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com
Malzemeler:
185 gr. un
30 gr. nişasta
150 gr.  tereyağ (oda sıcaklığında)
150 gr. ceviz
90 gr. şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
Frambuaz marmelatı ve ceviz içi
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırlanışı:
Cevizi mutfak robotunda 1 çorba kaşığı şekerle çekin.
Unu nişastayla birlikte eleyip, tarçın ve cevizle karıştırın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Yağ ve şekeri 5 dk. çırpın. Un ve ceviz karışımını ekleyin ve iyice yoğurun.
Hamuru buzdolabında kapalı olarak yarım saat dinlendirin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Daha sonra 1 çay kaşığı kadar alıp yuvarlak toplar hazırlayın.
Hazırladığınız topların ortasına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun ve fotoğraftaki gibi küçük kaseler hazırlayın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
İsterseniz minik kalıplarda farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bütün hamurları derin dondurucuya koyarak 10 dk. bekletin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Daha sonra fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralarına birkaç santim boşluk bırakarak dizin.
180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Pişen kurabiyeleri fırın kağıdı üzerinde soğumaya bırakın.
Frambuaz marmeladını bir kapta biraz karıştırın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Son olarak kurabiyelerinizi marmelatla doldurun ve ceviz içiyle süsleyin ya da olduğu gibi servis edebilirsiniz.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis


© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder