3 Ocak 2015 Cumartesi

Portakal Şekerlemesi

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com

Yeni yılın ilk yayınına tatlı başlamak için bugün sizlere mutfakta pek çok tarifte kullanabileceğiniz pratik bir tatlandırıcı, aynı zamanda dekoratif olarak da kullanılabilecek bir tarif vermek istedim.

Bloğu yakından takip edenler bilirler ki şekerle pek aram olmadığı gibi çok kullandığım bir malzemede değildir.Bu sebeple her ne kadar benzer tariflerdeki mevcut şeker oranını azaltarak uygulasam da yinede bu tip tarifler içtenlikle tavsiye ettiklerim kategorisinde değiller.

Aşağıdaki tarifi uygulayarak elde edeceğiniz portakal dilimlerini aralarına fırın kağıdı koyarak kapalı bir kapta derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Böylelikle ihtiyacınız olduğunda az miktarlarda kullanarak hem portakalın o muhteşem tadını hatırlamış hemde şeker tüketiminizi kontrol etmiş olursunuz.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Portakal şekerlemesini nerelerde kulllanabilirsiniz?

Küçük parçalar halinde kesip keklerde, hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

Büyük dilimleri dekor gibi kullanıp hem kek hemde pastalarınızı süsleyebilirsiniz.

Çikolatalı dilimleri çayın yanında şeker yerine servis edebilirsiniz.

Fazla portakal dilimlerini aralarına fırın kağıdı koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz.

Donduracağınız dilimlerin çikolatalı olmamasına dikkat edin.

Benim yemek kitabım portakal şekerlemesini nerelerde kullandı?

Panettone

Roscon de Reyes

ve yeşil çayın yanında =)
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
                                    
Malzemeler:

2 adet portakal
200 gr şeker
200 ml içme suyu
1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Bitter çikolata (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, portakalları çok iyi temizleyin.

1/2 cm kalınlığında dilimleyin.

2 su bardağı suyu kaynatın ve portakal dilimlerini 5 dk. bu suda haşlayıp süzün.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

200 gr şeker ve 200 ml içme suyunu tencereye koyup kaynatın.İsterseniz tarçın çubuğu da ekleyebilirsiniz.

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Su kaynamaya başladığında portakal dilimlerini ekleyin.Ateşi kısın ve portakalları 1,5 saat pişirin. Tencerenin kapağını ilk 1 saat kapalı tutup sonra açın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bu sürenin sonunda tencerede çok az şerbet kalması gerekiyor.

Pişen portakal dilimlerini tel bir ızgara üzerine dizerek 1-1,5 gün kurumaya bırakın.Zamanınız yoksa 100ºC derede ısıttığınız fırında 40 dk. pişirin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Portakal dilimleri bu işlemler sonunda içindeki nemin büyük bir kısmını kaybedecek ancak esnekliğini koruyarak şekerleme haline dönüşecektir.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bu haliyle kullanılabilecek olan dilimleri dilerseniz eritilmiş çikolataya batırıp kurutarak da kullanabilirsiniz.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder