12 Şubat 2015 Perşembe

Tavada Hamsili Pilav

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com


Malzemeler:

4 kişilik

800 gr hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış)
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker
Mısır unu
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı:

Doğranmış soğanları 2 çorba kaşığı zeytinyağında  10 dakika çevirerek kavurun. Yarım saat ılık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri ilave edip 5 dakika tahta bir kaşıkla çevirerek kızartın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Tuz, toz şeker ve yarım limon suyunu ekleyin.1-2 kere karıştırıp tereyağı ve suyu ilave edin.3-4 dakika orta ateşte, sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.Pirinçler tam pişmeden ocağı kapatın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

10 dakika kadar sonra doğranmış maydanozları ekleyerek pilavı 1-2 kez karıştın.

Kııklarını çıkartıp yıkadığınız hamsileri tuzlayın.Sırt kısmını mısır ununa bulayarak yağlanmış tavaya fotoğraftaki gibi yerleştirin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Pirinçleri tam pişmemiş olan pilavı hamsilerin üzerine dökün.

Kalan hamsileri boşluk bırakmayacak şekilde fotoğraftaki gibi pilavın üzerine dizin.Hamsiler pişince küçüleceği için üst üste dizmenizde sakınca yoktur.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hamsilerin üzerine çok az mısır unu serpin ve zeytinyağı sürün. (Kullanacağınız tavanın yapışmaz yüzeyli olmasında fayda var.)

Tavayı ocağa koyun ve çevirme kapağı ya da düz bir tabakla çevirerek her iki yanınıda pişirin.
Mevsim salatası ile birlikte sıcak servis yapabilirsiniz.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis


© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder