29 Mart 2015 Pazar

Kağıtta Levrek Buğulama

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabım.com


2 Kişilik

Malzemeler:

2 adet temizlenmiş levrek  
6 adet minik patates (ince dilimlenmiş)
1 kırmızı kuru soğan (yarım ay ve ince doğranmış)
1 su bardağı maydanoz (kıyılmış)
1 havuç (ince dilimlenmiş)
7 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 tatlı kaşığı büyüklüğünde taze zencefil (ince doğranmış)
3 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Balıkları pişirmeye başlamadan önce aynı ızgarada ince kestiğiniz patatesleri ve havuçları bir iki kaşık zeytinyağıyla 1-2 dakika kızartın. Tam pişirmeyin.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Temizlenmiş levrekleri biraz tuzla ovup iyice ısınmış olan ızgarada her iki tarafını 1-2 dakika kızartın.Bu işlemi hem levreklerin suyunu içeride tutmak hem de üzerlerine hafif bir çıtırlık vermek üzere yapılmış yarım bir mühürleme gibi düşünebilirsiniz. 
Bu işlem yapılmadan da levrekleri paket yaparak fırınlayabilirsiniz.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Fırın tepsisine serdiğiniz fırın kağıdı üzerine yarım pişmiş patates, havuç, ince yarım ay doğradığınız kırmızı soğan, zencefil ve maydanozla fotoğraftaki gibi bir yatak hazırlayın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Levrekleri bu karışımın üzerine koyun ve içlerine biraz soğan doldurun.Üzerlerini maydanoz ve soğanla kapatın. 
Tuz, limon suyu ve zeytinyağıyla tatlandırın.
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Başka bir fırın kağıdıyla balıkların üzerini kapatıp kenarlarını kıvırarak bir paket hazırlayın.

Levrekleri 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika daha pişirerek servis yapın.(Süreyi levreklerin büyüklüğüne göre ayarlayın)
© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis


© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder