2 Haziran 2016 Perşembe

Çikolatalı Sütlaç

 

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabım.com

Bugünkü tarif birçok kişinin bildiği ve hazırladığı, benim gibi sütlacı pek sevmeyenler için alternatif sayılabilecek bir öneri içeriyor.

Evlerde hemen herkesin geleneksel ya da kendine özgü yöntemlerle hazırladığı bir sütlaç tarifi vardır.Eğer çikolata seviyorsanız, tarifinizdeki pirinç ve şeker miktarını biraz azaltıp yerine çikolata ekleyerek bir değişiklik yapabilir ya da bu tarifi uygulayabilirsiniz. 

Aşağıdaki tarifte kakao oranı yüksek olan bitter çikolata kullandım.
Sizler kendi damak zevkinize uygun olarak, sütlü ve farklı aromalar içeren çikolatalar kullanabilirsiniz.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Malzemeler:

6 kişilik:

1 lt. süt
70 gr. pirinç
150 gr. şeker
200 gr. bitter çikolata %70 kakao oranlı
2 su bardağı su
25 gr. nişasta 
1 çay kaşığı doğal vanilya tozu
Yarım çay kaşığı tuz

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırlanışı:

Pirinçleri yıkayın ve iki bardak su ekleyerek kaynamaya bırakın.
Pirinçler suyu çekip yumuşamaya başladığında süt, şeker, tuz ve vanilya tozunu ekleyip karıştırın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Sütü ekledikten beş dakika sonra ayrı bir kapta nişastayı iki üç kaşık sütle karıştırıp açarak pişmekte olan sütlaca yavaşça ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Sütlacın kıvamı koyulaşmaya başladığında, küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

İlk sıcaklığı geçene kadar karıştırıp servis yapacağınız kaselere koyabilirsiniz.

Oda sıcaklığına gelen sütlaçları buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra üzerlerine çikolata rendeleyerek servis yapın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder