2 Ağustos 2016 Salı

Peynirli Kapya Biber Dolması

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabım.com
Bugün sizlere birçok insanın özellikle yaz aylarında severek tükettiği ve değişik çeşitlerini hazırladığı peynirli kırmızı biber dolması tarifini yazdım.

Bu tarifin yumurta ve unla panelenerek yağda kızartılan versiyonu, biberlerin önceden közlenerek doldurulanı ve hatta fırın poşetiyle pişirilen çeşitleri de var.

Ağız tadı, yapım kolaylığı ve sağlık gibi birçok nedenlerle size en uygun olan yöntemi kullanabilirsiniz.İç harcı hazırlarken de yine istediğiniz baharatları ekleyerek dolmanızı hazırlayabilirsiniz.

Bazı tariflerde iç harçta malzemeyi bağlayıcı olarak yumurta kullanılmaktadır.Eğer aşağıdaki tarifte olduğu gibi yumurta kullanmayacaksanız biberlerin kapaklarını, peynirlerin pişerken akmaması için mutlaka kapatın.

Peynirli kırmızı biber dolmasını ana yemek öncesi servis edebileceğiniz gibi hafif bir yaz atıştırmalığı olarakta değerlendirebilirsiniz.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

4 kişilik

Malzemeler:

8  adet kırmızı kapya biber (Uzun biberleri ikiye kesebilirsiniz)
300 gr. beyaz peynir (lor, kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)
Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Yarım demet  doğranmış maydanoz
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Büyükçe bir kaseye peyniri rendeleyin yada elinizle ufalayın.Doğranmış maydanoz ve kırılmış cevizleride ekleyerek karıştırın.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Biberlerin saplarının bulunduğu kısmı kapak yapacak şekilde kesin ve içindeki tohumları ayıklayıp yıkayın. Biberleriniz uzunsa ikiye keserek kullanabilirsiniz.

Biberleri 1-2 kaşık zeytinyağıyla ovarak içerini peynirli harçla doldurun ve fırın tepsisine dizin.Kapaklarını kapatın.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
180 dereceye ısıttığınız fırında 20-30 dakika kontrol ederek, dolmalar hafif kızarana kadar pişirin.

Dolmalar piştikten sonra servis öncesinde kabuklarını soyabilir yada öylece servis edebilirsiniz.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Benim tavsiyem kabuklarını soyun ve üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirerek maydanozla servis edin.

Tarifte tuz kullanmadım ancak sizler kullanacağınız peynire göre dilerseniz ilave edebilirsiniz.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder