22 Eylül 2016 Perşembe

Çikolatalı Kek

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com

Bugün sizlere kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetli bir çikolatalı kek tarifi yazdım.
Kekin dokusu yumuşak ve ağızda dağılıyor.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Çikolata tadını yoğun bir şekilde hissedeceğiniz bu keki dilerseniz yine çikolata kremasıyla  ve ceviz,fıstık,badem gibi sevdiğiniz kuruyemişlerlede servis yapabilirsiniz.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kek piştikten ve biraz soğuduktan sonra direk servis edebileceğiniz kıvamda ancak istediğiniz bir krema ve soslada zenginleştirebilirsiniz.Bununla birlikte keki amacınıza uygun olarak istediğiniz bir kalıpta pişirebilirsiniz.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Pasta olarak kullanmak istiyorsanız 25 cm. lik yuvarlak kelepçeli bir kalıp kullanın.
Kek olarak servis etmek istiyorsanız yine elinizde bu ölçülere uygun olan başka bir kalıpta kullanabilirsiniz.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Geçtiğimiz günlerde fotoğrafını yayınladığım orman meyveli ve mascarponeli pastanın içi için bu keki yaptım.Böylece keki yaptıktan sonra, bir sonraki tarifte yayınlayacağım bu pastayıda kolaylıkla yapabileceksiniz.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Tarife geçmeden önce pasta ya da tatlı yaparken uygulamanızın ve benimsemenizin yararınıza olacağı birkaç önemli noktayıda ''kısaca''   hatırlatmak isterim.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Herşeyden önce bende dahil olmak üzere hiçbir yemek blogunun sürekli yayınladığı tatlı ve pasta tariflerini, alışkanlık haline getirip yapmak zorundaymışsınız gibi bir rutinde yapmayın.

Pasta ya da tatlı türü birşey yapacaksanız bütün malzemelerinizin doğal olması onların oda sıcaklığında olmalarından daha önemlidir.

Yumurtaların serbest gezen tavuk yumurtası ve şekerin rafine edilmemiş şeker olmasına dikkat edin. Kaliteli ve doğal bir un kullanmakta önemli.

Bu konuda, doğal ürün bulmanın zorlukları ve pahalı oluşları gibi türlü mazaretler ileri sürülebilsede sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünün.
Bal, pekmez ve meyvelerin doğal şekerlerinden faydalanmak, badem unu vb. alternatifler üretmek buna örnek gösterilebilir.

İstediğiniz zaman tatlı ve pastalarınızı en doğal şekilde yapmak elinizde.Bilgiye ulaşmak artık çok kolay önemli olan uygulamak.

Kısa ve net ifade etmek gerekirse bu tip şeyleri yemeyi bırakamıyorsanız; kaliteli malzemeler kullanın, az yapın ve az yiyin.

Sevgilerimle efendim. =)

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
12 kişilik  
                                 
Malzemeler: 
           
2 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi doğal toz şeker
150 gr +1 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
300 ml süt
150 gr bitter çikolata (%70 kakao oranlı)
150 gr tereyağ
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı doğal vanilya
Çeyrek çay kaşığı tuz
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı:

150 gr çikolatayı küçük parçalara bölün.Sütü küçük bir tencerede kaynamasına izin vermeden ısıtın.

Ocağı kapatıp çikolataları ve 1 çorba kaşığı tereyağı süte ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
Karışımı soğuması için buzdolabına koyun.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Unu, kakaoyu, kabartma tozu, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin.

150 gr tereyağla 1 bardak şekeri şeker eriyene kadar çırpın.Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin ve vanilyayı ekleyin.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Unlu karışımı 3 seferde ve dolapta bekleyen sütlü çikolatayı 2 seferde olmak üzere dönüşümlü olarak yumurtalı karışıma ekleyin yavaş hareketlerle karıştırarak homojen bir hamur elde edin.

Yağlayıp, hafifçe unladığınız kelepçeli kek kalıbına yada dilediğiniz bir kalıba karışımı döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 40´ıncı dakikadan sonra  pişip pişmediğini uzun bir çöp şişle kontrol edin.

Pişen kek soğurken dilediğiniz bir sos hazırlayabilirsiniz.Bu tamamen isteğe bağlıdır.

Hazırladığınız keki soğuduktan sonra servis edebilir, pastalarınız için pandispanya yerine kullanabilir ya da sevdiğiniz bir krema ve sosla sunabilirsiniz.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 
Funda Yüce Gomez Solis
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder