3 Mart 2017 Cuma

Somon Fümeli Aperatifler 2

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabim.com

Bugün yine davetleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz aynı zamanda da lezzetli bir aperatif tarifi paylaşıyorum.

Daha önce somon kullanarak hazırladığım aperatiflere benzeyen fakat farklı malzemeleri biraraya getirdiğim ve atıştırmalık olarak da tüketebileceğiniz bu tip tarifler oldukça da sağlıklı.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Tarifte kullanılan çavdarlı ve tahıl taneli krakerlere alternatif olarak benzer bir ince ekmek türü kullanabilirsiniz.
Bunun için dilediğiniz bir ekmek türü seçin. Buzlukta biraz bekletip tam donmadan çıkarın ve ince dilimler halinde kesin.Tepsiye dizip fırında kızartın ve kullanın.

Aşağıdaki tarifin bütün malzemelerini önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilir ve servisten önce tabaklara yerleştirebilirsiniz.

Malzeme miktarları yaklaşık olarak verilmiştir.Servis yapacağınız kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler:

300 gr. somon füme
200 gr. dilimlenmiş keçi peyniri
Çavdarlı tahıllı ince dilimlenmiş kıtır ekmekler
8-10 adet bıldırcın yumurtası
1 adet soğan (yarım ay şeklinde ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı kahverengi toz şeker
1 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz, maydanoz kekik
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak soğanı karamelize edin.Bunun için tavayı kısık ateşte ısıtıp zeytinyağını ekleyin.

Doğranmış soğanları zeytinyağında 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte10 dakika çevirerek kavurun.

Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Soğanlar yumuşadığında şekeri ekleyin ve şeker karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak 1 çorba kaşığı sirke ilave edin ve sirke buharlaşana kadar karıştırarak ocağı kapatın.

Bıldırcın yumurtalarını haşlayın.Bunun için bıldırcın yumurtalarını üzerlerini geçecek kadar su dolu bir cezve vb. kaba koyun.Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika bekleyip ocaktan alın.
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Somon fümeleri kullanacağınız ekmeklerin büyüklüğüne göre parçalara ayırın.

Son olarak bütün malzemeleri isterseniz fotoğraflardaki gibi isterseniz de somonla uyumlu olabilecek birkaç malzeme daha ekleyerek dilediğiniz şekilde birleştirebilirsiniz.


Servis öncesi aperatiflerin üzerine sızma zeytinyağı ve kekik gezdirerek servis yapın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder