29 Aralık 2010 Çarşamba

Bisküvili Kolay Tatlı



Malzemeler :
4 kişilik :
1 paket (yaklaşık 160gr.) istediğiniz bir cins tatlı bisküvi
çikolatalı,tarçınlı,kakaolu, üzümlü,sade,findıklı hatta diyet bisküvide olabilir sadece kremalı olmamasına dikkat edin)
Krema için :
2 bardak süt
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
20 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı  buğday nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı  tereyağ
Ceviz, tarçın
Tarif için bu kremayı kullanabileceğiniz gibi piyasada hazır satılan çikolatalı, muzlu, çilekli yada benzer bir sosda kullanabilirsiniz. Bu tatlıyı pratik bir sekilde yapıp dilediğiniz bir servis kabında istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı :
Seçtiğimiz bisküvilerimizi, içerisinde çikolata yada üzüm benzeri varsa ezilmemelerine dikkat ederek mümkün olduğunca küçük parçalara ayırıyoruz.Sade bisküvilerinizi toz halinede getirebilirsiniz.
Kremayı hazırlamak için; cam bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpıyoruz.Kakao,nişasta,vanilya ve sütü ekleyerek hepsini pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Koyulaşmaya başlayınca çikolatamızı ve tereyağımızı ekleyip 1 dakika sonra ocağı kapatıyoruz. Kremayı sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
Dilediğiniz bir servis kabına (kadeh kullanmanızı tavsiye ediyorum) ilk olarak 1 yada 2 çorba kasığı krema koyup üzerine toz haline getirdiğimiz bisküvilerimizden ekliyoruz.Bu şekilde her servis kabı için 2 yada 3 sıra oluşturup en üstü kremayla tamamlıyoruz.Ceviz ve tarçınla yada istediğimiz gibi süslüyoruz

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder