26 Aralık 2010 Pazar

Pancake


© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com



Dünyadaki kültür ve alışkanlıklara göre değişkenlik göstermekle birlikte, hemen her toplumda yapılan  lezzetli bir yiyecektir Pancake.

Bazı ülkelerde sadece kabartma tozu konulur, kimisi mayayla yapar, bir başka kültürde  bol süt ve yumurta kullanılırken, bazı ülkelerde de ince yapılır ve adı krep olur.

İtalya da crespelle olarak karşımıza çıkan pancake´in içine genellikle çeşitli peynirler konulur.Fransız´ların Crêpes suzette´si ise tipik olarak  portakal sosuyla ikram edilir. Rusların blinis´i  kabartma tozu ile yapılır ve somon füme yada çeşitli marmelatlarla servis edilir.
Kanadalılar  genellikle  tatlı olarak yedikleri için, Akçaağaç şurubu veya ballı muz koyarken, Çin´liler  kızartılmış ördek göğsünü tercih ederler.

Amerika´lıların pancake yapımı ise biraz farklıdır.Süt ve ayran karıştırılarak hamur hazırlanır. İçine, ıspanak, peynir  mantar ve deniz ürünleri  konulur.

Türkiye´de de yörelere göre adı ve yapılış şekli değişen Pancake´i nasıl yaptığınız ve neyle birlikte yediğiniz aslında çokta önemli değildir.Diğer bütün yemeklerde olduğu gibi, kimlerle birlikte yediğiniz, masanızda hoşsohbet olup olmadığı ve yaparken duyduğunuz mutluluk ve sevgidir aslolan...

© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Malzemeler :

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığının yarısı  kadar tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın ya da vanilya
© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

Yumurta, şeker, süt ve vanilyayı ya da tarçını 1 dakika karıştırın.

Un, kabartma tozu  ve tuzu eleyerek ekleyin ve 2 dakika daha malzemeler iyice karışana kadar çırpın.

© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Pişireceğiniz tavayı ısıtın ve kağıt bir mutfak havlusuna damlattığınız zeytinyağıyla hafifçe tavayi silin. 

Hamurdan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar alın ve tavanın ortasına dökün.

© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Alt kısmı hafif kızarıncaya kadar bekleyin ve çevirin. 2 tarafı da pişen pancakeleri mutfak havlusu üzerine koyun.

© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Birlikte servis etmek için dilerseniz tereyağ, bal, çikolata kreması, marmelat, reçel ya da karamel kullanabilir ya da dilerseniz tuzlu olarak peynir çesitleri, zeytin ezmesi ve çesitli soslar  deneyebilirsiniz
© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Püf noktaları :

Pancake´lerinizin aynı öüde olmasını istiyorsanız tavaya dökmeden önce sabit bir ölçü kabı kullanın yada fotoğraftaki gibi bir tavayla çocuklarınız ve kendiniz için eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.


Pancake´lerin  kabarması ve pamuk gibi  olmaları için, harcı çok fazla karıştırmayın ve kabartma tozu  ekledikten sonra çok fazla bekletmeyin.

Ayrıca küçük pancakeler ve sevdiğiniz malzemelerle harika kanapeler hazırlayabilirsiniz.

© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis


© 2010 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 yorum:

canikom dedi ki...

harika........peki o tava nerede satılıyor acaba

Funda dedi ki...

tesekkur ederim:) afiyet olsun.Tava konusunda çok yardimci olamam sanirim Turkiye için.Eger bilgim olursa paylasirim sizin için :)

Yorum Gönder