27 Aralık 2010 Pazartesi

Parmesan Peynirli Pappardelle

Malzemeler :
4 kişilik :
500gr. Pappardelle makarna (geniş,beyaz ve kara buğday  unu karışımlı ve genellikle yumurtalı  bir çesit makarnadır) Bu tarifte Fetuccini yada Linguine tip makarnada kullanabilirsiniz.

200ml yemeklik krema
1 su bardağı  parmesan peyniri (rendelenmiş)

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
(maydanoza alternatif olarak 1 su bardağı bezelye yada 200 gr ıspanak kullanabilirsiniz)
3 diş sarımsak
100 gr tereyağ
Karabiber tuz

Hazırlanışı :
Makarnamızı içine  1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz.
Sos için tereyağımızı tavaya alıyoruz ve eritiyoruz, ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika karıştırıyoruz.Kremamızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.1-2 dakika sonra karabiberi ve parmesan peynirimizi ekliyoruz.Kısık ateşte 1-2 dakika, sos hafif koyulaşana kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Maydanozu ekliyoruz.(alternatif olarak  pişmis bezelye yada önceden ince kıyıp 1-2 kaşık zeytinyağında kavurduğumuz ıspanakda eklenebilir, tamamen isteğe bağlıdır) maydanozlu sosu makarnanın üzerine döküp karıştırıyoruz ve bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun

Püf  Noktaları :
  • Makarnanın paket üzerindeki pişme süresine mutlaka uyulmalıdır ancak Türk damak tadına uygun olarak 1-2 dakika daha eklenebilir
  • Makarna haşlandıktan sonra sudan geçirilmemelidir, süzüldükten sonra direk sosla karıştırılmalıdır, sos makarna ile birlikte pişirilmemelidir
  • Haşlarken bol su kullanılmalı ve genis, yüksek kenarlı bir tencere tercih edilmelidir
  • Yassı makarnalarda peynir ve krema bazlı soslar tercih edilmelidir
  • Kremalı soslarda tereyağ, domatesli soslarda zeytinyağı kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder