19 Şubat 2011 Cumartesi

Kuru fasulye


Kuru fasulye 
Baklagiller familyasının, orta amerika kökenli bir çeşididir.
Türkiye´de Konya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere Karaman, Samsun ve Erzincan´da üretilen kuru fasulyeyi dünyada en çok üreten ülkelerin başında ise Brezilya ve Hindistan geliyor.
Kuru fasulye lif ve karbonhidrat açısından çok zengin olmasının yanısıra, içerdiği protein miktarı bakımından da ette bulunan proteinin neredeyse tamamını karşılar.
Ayrıca kolesterol oranı 0 olan kurufasulyede, B1, B2, B3 ve E  vitaminlerinin yanısıra kalsiyum, fosfor, demir ve potasyum mineralleride bulunur.

Kuru fasulyenin faydaları :
  • İçerisinde bulunan lif dolayısıyla kan basıncını düşürür
  • Kalp krizi riskini azaltarak kalp sağlığını korur
  • Kalsiyum ve diğer minerallerin emilimine yardımcı olur
  • Sinir sistemine iyi gelir
  • Kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur
  • Kandaki kötü kolesterolü düşürür
  • Kan şekerini kontrol altında tutar
  • Mide ve bağırsak sağlığını korur
  • Bağırsakların çalışmasını sağlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder