23 Şubat 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz


Zeytinyağlı Kereviz   
4 kişilik                                        
Malzemeler :                   
2 adet kereviz
2 adet havuç  
1 adet patates
1 adet kırmızı soğan (yoksa beyaz kullanabilirsiniz)
1-2 adet yerelması (isteğe bağlı)
2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
1 limonun suyu
3 diş sarımsak  
6 çorba kaşığı  zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı :
Limon suyumuzu geniş cam bir kaseye alıyoruz.Kerevizlerimizi kalın doğrayarak limon suyunun içerisine koyuyoruz.Patates ve yerelmasını yıkayıp kabuklarını soyarak kalınca doğruyoruz.(Eğer patates ve yerelmasını iyice temizlemişseniz kabuklarını soymayın)Havuçların üstlerini iyice temizleyip doğruyoruz.Sarımsakların sadece kabuklarını soyuyoruz.Soğanı 4´e bölüyoruz.Soğan ve sarımsak hariç bütün sebzeleri kararmamaları için limon suyunda bekletiyoruz.

Isıttığımız tencereye zeytinyağımızı alıyoruz önce soğanlarımızı ve 2 dakika sonra sarımsaklarımızı ve havuçlarımızı ekleyerek 5 dakika birlikte soteliyoruz.Patates, kereviz ve yerelmasını ilave edip 1 dakika çeviriyoruz.Sebzeleri beklettiğimiz limon suyunu ve portakal suyumuzu ilave ediyoruz.Tuz ekliyoruz ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğan ve sarımsakları çıkarabilirsiniz.Ayrıca yemeğe kerevizin taze yeşil yapraklarınıda ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
Yemeğin suyunun koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız, zeytinyağında 1 çorba kaşığı unu kavurduktan sonra sebzeleri ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder