1 Mart 2011 Salı

Hamsili Pilav


Hamsili Pilav
Malzemeler :
6 kişilik
1 kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış)
1 su bardağı pilavlık Baldo yada Osmancık pirinci
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı çam fıstığı (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı kuşüzümü (isteğe bağlı)
1 su bardağı su
1 limonun suyu
1 çorba kasığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay kasığı tuz
1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker
Hazırlanışı :
Doğranmış soğanlarımızı 2 çorba kaşığı zeytinyağında  10 dakika çevirerek kavuruyoruz.Çam fıstığı ve kuşüzümlerini ekliyoruz.Yarım saat ılık tuzlu suda beklettiğimiz pirinçlerimizide yıkayıp ilave ediyoruz ve 5 dakika tahta bir kaşıkla çevirerek kızartıyoruz. Tuz, toz şeker ve yarım limon suyumuzu ekliyoruz.1-2 kere karıştırıp tereyağımızı ve suyumuzu koyuyoruz.3-4 dakika orta ateşte, sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.Pirinçler tam pişmeden ocağı kapatıyoruz.
Kııklarını çıkartıp yıkadığımız hamsilerimizi tuzluyoruz.Cam kabımızın tabanını hamsi ile kaplıyoruz.(Hamsilerin iç kısımları yukarı bakacak şekilde)Pirinçleri tam pişmemis olan pilavımızı hamsilerin üzerine döküyoruz.Kalan hamsileri boşluk bırakmayacak şekilde fotoğraftaki gibi pilavın üzerine diziyoruz.Hamsiler pişince küçüleceği için üst üste dizmenizde sakınca yoktur.Kalan limon suyumuzu ve zeytinyağımızı üzerine gezdirerek döküyoruz.

Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında hamsiler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika bekletiyoruz.Fırını kapatıp sıcak fırında 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder