2 Mart 2011 Çarşamba

Ispanaklı Peynirli Börek






Ispanaklı Peynirli Börek
Bugün sizlerle baklava yufkasından yapılan, ıspanaklı ve peynirli bir börek tarifi paylaşıyorum.Benim yaşadığım yerde yufka bulmam mümkün olmadığı için,birçok börek çeşidini baklava yufkasıyla  yapıyorum. Doğrusunu isterseniz bu durumdan şikayetçide değilim.Aksine baklava yufkasıyla, çok ince olduğundan dolayı hem unu azaltarak hemde çok lezzetli börekler yapmak mümkün.Sıklıkla yaptığım ıspanaklı ve peynirli böreğe ise İspanyol misafirlerim bayılıyorlar JBuyrun efendim umarım sizlerde beğenirsiniz.
Ispanaklı Peynirli Börek
4 kişilik                         
Malzemeler :
300gr baklava yufkası     
500gr taze ıspanak (yıkanmış)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir yada dilediğiniz bir peynir çeşidi
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yumurta                                              
Yarım çay bardağı  zeytinyağı +3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı, tuz, karabiber kırmızıbiber (isteğe bağlı)
1 diş ince kesilmiş sarımsak
Susam

Hazırlanışı :
Böreğimizin iç harcı için, doğradığımız soğanımızı 3 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika soteliyoruz.Ispanakları mümkünse tahta bıçakla yoksa elimizle kopararak sotelediğimiz soğana ekliyoruz.Toplamda 10 dakika pişirip ocağı kapatıyoruz. Harcımıza 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber (isteğe bağlı) ve peynirimizi ekleyerek karıştırıyoruz.
Bir kaseye 2 yumurta kırıyoruz (birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın) yarım su bardağı  süt ve yarım çay bardağı  zeytinyağı ekleyerek karışımı çırpıyoruz.
Baklava yufkalarımızı istediğimiz genişlikte açıp üzerlerine fırçayla yumurta-süt-zeytinyağı karışımından sürüyoruz.Ispanaklı-peynirli harcımızdan baslangıç noktasına koyup rulo şeklinde sarıyoruz..Bu aşamada dilerseniz bu rulolara benim yaptığım gibi yuvarlak yada kalp şekli verebilirsiniz.Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye böreklerimizi diziyoruz.Yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında börekler kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder