3 Mart 2011 Perşembe

Ispanaklı Yumurta


Ispanaklı Yumurta 
Daha önce Flamenko Yumurta tarifi vermiştim.Bu tarifte bir benzeri aslında.Birçok insanın severek yediği ıspanaklı yumurtayı birde fırında denemenizi öneriyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz soğuk kış aylarında vücudun direncini arttıran özelliği yanısıra yorgunluk giderici ve kuvvet verici yararları dolayısıyla ıspanağı sıkça kullanmakta fayda var.Kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı yumurtanızı, ana yemekten önce başlangıç olarak servis edebileceğiniz gibi çok yemek istemediğiniz zamanlarda tek başına tüketmenizde mümkün.
Malzemeler  :
4 Kişilik
800gr taze ıspanak (yıkanmış)
4 Yumurta
1 kuru soğan (ince ve küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
(Domatesi daha çok yazın, salçasını ise kışın kullanmanızı tavsiye ediyorum)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızıbiber tuz

1 tatlı kaşığı  kekik

Hazırlanışı :
Herzaman olduğu gibi yağımızın yanmaması için tavayı önceden ısıtıyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı zeytinyağında 5 dakika soteliyoruz. Domates salçamızı ekleyip 2-3 dakika kadar daha pişirdikten sonra ıspanakları mümkünse tahta bıçakla yoksa elimizle kopararak sotelediğimiz soğana ilave ediyoruz.10 dakika daha  pişirip ocağı kapatıyoruz. Harcımıza tuz, karabiber, kırmızıbiber ekleyerek karıştırıyoruz.
Ispanaklı harcımızı ısıya dayanıklı küçük toprak fırın kaplarımıza paylaştırıyoruz.
Fırın kabımızın ortasını açıp yumurtamızı bu boşluğa kırıyoruz.180 derecede önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika yumurta istediğimiz kıvamda pişene kadar bekletiyoruz.1 tatlı kaşığı  kekik serperek sıcak servis yapıyoruz.
Not : Bu tarifte pazı da kullanabilirsiniz.Yemeğinizin daha lezzetli olması için toprak fırın kabı kullanmanızı öneriyorum.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder