8 Mart 2011 Salı

Kolay Doğum Günü Pastası



Dost, tatmin edilmiş ihtiyaç demektir. O, sizin sevgi ektiğiniz, şükran biçtiğiniz tarladır. O, sizin maidenizdir (sofranızdır) ve ocak başınızdır. Çünkü siz ona aç olarak gelir ve huzura kavuşmak için ona başvurursunuz.

Dost susunca, kalbiniz, onun kalbini dinlemeye devam etsin. Çünkü dostluk âleminde bütün düşünceler, arzular, ümitler, sözler doğar, paylaşılır ve bunların sevinci alkışlanmadan yaşanır.

Dostunuzdan ayrılınca kederlenmeyin! Çünkü onun en çok sevdiğiniz cepheleri ayrılık içinde daha iyi görünür, nasıl ki dağa bakan kimse onu tırmanırken değil, fakat ovadan bakarken çok daha iyi görür.


Gemlik

Dostluktan, ruhun derinleşmesinden başka bir şey beklemeyiniz. Çünkü kendi sırrının açılmasından başka bir şey beklemeyen sevgi, sevgi değildir; ortaya atılan ve yalnız faydasız her şeyi yakalayan ağdır.

Sende en iyi neyse, dostuna onu ver. Dostun, hayatındaki yalnız cezri tanıyorsa, ona bir de hayatının meddini tanıt! Yoksa vakit öldürmek için aranan dost, bir hiçtir.

Dostu yaşanmaya değer saatler için seç. Çünkü onun vazifesi, ihtiyacınızı karşılamaktır, boşlukla karşılaşmak değildir.
Gijon

Dostluğun tatlılığında kahkahalar çınlasın ve bahtiyarlıklar paylaşılsın. Çünkü kalp, küçük şeyler üzerindeki şebnemlerle sabahını bulur ve taze can kazanır.

Halil Cibran
                             
Kolay Doğum Günü Pastası

8-10 kişilik                                            
Malzemeler :                  
1,5 su bardağı un
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya yada 1 tatlı kaşığı tarçın
Çikolata sosu için :
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
100gr bitter çikolata
1 paket vanilya 
1 tatlı kaşığı tereyağ
Hazırlanışı :                                                                                                         
Cam ve genişçe bir kasede yumurtaları ve toz şekeri 5-6 dakika tel çırpıcıyla çırpıyoruz.Zeytinyağı ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.5 dakika çırptıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya yada tarçını, cam kasedeki karışıma eleyerek ekliyoruz.1 dakika yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.
Yağlayıp hafifçe unladığımız kek kalıbına yada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı döküp 170 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.(ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 30´uncu dakikadan sonra  pişip pişmediğini kontrol edin)

Pişen kekimiz soğurken çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz.
Çikolatalı sos - Hazırlanışı :
Cam bir kasede yumurta sarısı ve toz şekeri 5-6 dakika tel çırpıcıyla çırpıyoruz.Kakao,pirinç unu, un ve sütü ekleyip kısık ateşte karıştırıyoruz.

Hafif koyulaşmaya başlayınca çikolatalarımızı  ekliyoruz.Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Tereyağı ve vanilyayı koyup sosumuzu 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Soğuyan kekimizi 2´ye bölüyoruz.Taban olarak kullanacağımız parçayı servis tabağına koyuyoruz.Çikolata sosumuzu kenarlardan 1cm kalacak şekilde üzerine döküyoruz.

Dilerseniz ceviz, fındık, hindistan cevizi yada muz dilimleri gibi malzemelerde kullanabilirsiniz.

Diğer parçayı üzerine yerleştirip kalan sosla kaplıyoruz.

Süslemeyide istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder