16 Mart 2011 Çarşamba

Mantarlı Et Sote



Mantarlı Et Sote
6 Kişilik
Malzemeler :
500gr dana (kuşbaşı doğranmış)
500gr mantar
12 adet arpacık soğan yada 1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
4 adet havuç (kalın doğranmış)
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı domates salçası (1 çay bardağı  sıcak su ile inceltilmiş)
2 çorba kaşığı sirke yada nar ekşisi

6 çorba kaşığı zeytinyağı
1´er çay kaşığı kekik, biberiye, karabiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı :
3 çorba kaşığı zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Kuşbaşı doğranmış dana etlerimizi kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişiriyoruz.Kapağı açıyoruz kalan zeytinyağını, soğanları, havuçları, ve mantarları ekliyoruz.Birlikte 5 dakika kavuruyoruz.
Limon suyunu, sirkeyi,1 çay bardağı sıcak su ile inceltilmiş salçayı, tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.Etlerimiz yumuşadığında biberiye, kekik ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Mantarlı et soteyi  pirinç pilavı, diyet patates kızartması,salata ve pide ile servis edebilirsiniz.  
Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder